Tradicinių švediškų patiekalų gaminimo vakarai: wallenbergare ir morkų pyragas

Neprabėgus nei  savaitei po sėkmingo semlų kepimo vakaro entuziastingi švediškų patiekalų gurmanai vėl ryžosi naujam iššūkiui. Šį kartą buvo nuspręsta gaminti švediškus veršienos kotletukus – wallenbergare, o desertui – švedišką morkų pyragą. Kaip ir praeitą…

Tradicinė pūdytos silkės (surströmming) ir vėžių valgymo (kräftskiva) iškyla sutraukė gausų būrį draugijos narių

Nors sekmadienis išaušo ne toks gražus, kokio buvo tikėtasi, į susitikimo vietą prie Kernavės bažnyčios sugužėjo gausus vėžių ir pūdytos silkutės mėgėjų ar bent jau ragautojų būrys. Ilgai nestoviniavę, visi išsiruošė į pavėsinės paieškas. Pirmoji…